…aritmetica scolarului corijent Marean !

…deja absolvent al cursurilor de betisoare, liniute, ovale si carnavaluri post electorale, scolarul Marean, trist, privea in oglinda …bretonul altadata zburlit intr o alergare continua, neuronii asezati cuminti pe bigudiurile partidului…erau astazi posomoriti ! caldura mare afara, caldura mare inauntru…alergatura si mai mare…caci Marean devenise si ghid scolar intre doua…beri si un mic! de treaba si mai ales simpatic Marean era nemultumit …nu i iesea adunarea desi muncise mult, tare mult…nu i placeau virgulele si de asta data virgulele erau cele care ii incurcau calculele…aritmetica, grea ca de obicei, devenise acum imposibila caci nu i mai asculta comanda…de partid ! ecuatia cu o necunoscuta – binecunoscuta de altfel, ii dadea dureri de cap…mingea era rotunda, uneori ovala…si formatia de 11 nu iesea…rezervele erau problema….unde erau rezervele de altadata ? in zadar aduna Marean, cifrele nu l mai ascultau si nu voiau sa creasca nici in ruptul capului….si mai era ceva.!..nu era totuna sa aduni numerele vesele cu tristetea aia de numere, trecute binisor de 70….nu i asa ? ! Dar Marean, in coltisorul sau, se incapatina sa adune ….pina cind ? toamna era pe aproape iar gindul ca va trebui sa dea corijenta ii dadea fiori reci… de pe acum !

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri to “…aritmetica scolarului corijent Marean !”

  1. calinhera Says:

    Nu stiu dacã lui Marean îi iese socotela si nici nu-mi pasã. E periferie, ca, din pãcate, cam tot ce se aflã în spatiul carpato-danubiano-pontic…

  2. StropiDeSuflet Says:

    Toate postarile tale au o savoare aparte. O admirabila prezentare tragi-comica! Si in afara oricaror comentarii, cine are simtul umorului se poate tavali de ris in voie, fara sa piarda firul evenimentelor prezentate si fara s-ai scape tragismul situatiei. De fiecare data citesc cu mare placere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: