„liru-liru crocodilu'” !

…”liru-liru crocodilu”, cam asa stau lucrurile in Romania mea de astazi ! Unii se fac ca muncesc, altii se fac ca ii platesc pe primii si impreuna pagubesc statul, adica pe noi toti ! Celebra sintagma „statul sunt eu !” rostita de Ludovic – „regele soare” isi are valabilitatea peste timp….dar cum noi, romanii, injuram zilnic statul si ii incalcam legile, nu facem, de fapt, decit sa ne denigram pe noi insine, inselindu ne in cel mai neaos fel ! Apoi, iscusiti in lacrimi de crocodil, ne deplingem situatia in care, fiecare dupa capacitatea sa, considera ca am ajuns…analistii sar si ei sa plinga alaturi de noi…diferenta? ei pling pe audienta noastra, in timp ce noi plingem si de aceasta data pe banii si pe timpul nostru, atit cit avem fiecare ! Si uite asa, lacrimile astea de crocodil par sa se reverse intr o mare de suspine si regrete fara ecou…o curgere inutila dar extrem de profitabila pentru ceilalti … in timp ce pentru noi, totul nu pare a fi decit un soi de „liru-liru crocodilu”…. !!!

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri to “„liru-liru crocodilu'” !”

 1. StropiDeSuflet Says:

  In situatia data, propun imnul :
  Liru, liru
  Crocodilu
  Vine iarna, vine frigu
  Si noi cantam „cucurigu”…

 2. marketer82 Says:

  Eu vad un pic diferit lucrurile. Firmele multinationale ii muncesc pe romanii care mai lucreaza acolo – pentru ca in virtutea crizei multi au fost concediati – pana cad lati pentru ca trebuie sa faca si treaba celor dati afara plus alte sarcini suplimentare. Pe bani mai putini. La firmele private romanesti, la fel. Criza, dom’le!
  Apoi vine statul cu imensul lui aparat inutil, dar eficient la a colecta bani pentru zero servicii aduse comunitatii care spune: „atata din salariul muncitorului intra in contul nostru pentru asigurare de sanatate (care sanatate, aia pentru care omul bolnav mai plateste o taxa?! e dubla taxare!!!), pentru pensie (care pensie daca limita de pensionare creste pana la 72 de ani, cand atata e speranta de viata la romani???), pentru etc.” Sunt oameni care muncesc, dar castiga doar cat sa nu moara de foame, sunt oameni care se fac ca muncesc, dar li se pare ca nu sunt bine platiti (multe dintre agentiile guvernamentale, guvernantii, presedintele etc) si sunt oameni care nu muncesc pentru varii motive. Consider ca acei romani care muncesc au tot dreptul sa injure pe cine or vrea cand sustin atatea salarii ale unor oameni care nu muncesc, care nu-si fac treaba pentru care sunt platiti, care nu dau randament, care fura, de ce nu? Analistii sunt niste catei penibili – destul de isteti ca sa stie de unde si incotro bate vantul – si dau drumul la argumente ce par corecte doar ca sa para ei destepti si sa-si justifice leafa si aparitia pe post.
  Cam asa vad eu situatiunile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: